Cultural; RESEPI LENGKAP BULGOGI DAGING BBQ KOREA, YANG PENTING ‘TEKAK MELAYU’ PUN BOLEH LAYAN
RESEPI LENGKAP BULGOGI DAGING BBQ KOREA, YANG PENTING ‘TEKAK MELAYU’ PUN BOLEH LAYAN
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: "ca-pub-5198874821595350",
enable_page_level_ads: true
});
</script>
Lama dah mencari resepi bulgogi (daging BBQ Korea) cara yang mudah disediakan dan yang penting sedap. Ini resepi lengkap yang disediakan oleh Puan Khadijah Jaafar (Dapur LAZZ). Sambil layan drama Korea boleh ‘ngap’ penuh kenikmatan. Paling best, tekak Melayu pun boleh layan.
“Ini lauk kegemaran anak-anak. Diratah macam itu saja. Jom layan resepinya. Sayurnya boleh diolah ikut citarasa.”
BAHAN-BAHAN BULGOGI (DAGING BBQ KOREA)
500 gram daging, hiris nipis
1/4 cawan Kicap Soya Cair 3 sudu besar kicap manis 1 sudu besar Minyak Bijan 4 ulas Bawang Putih dicincang 1 sudu kecil Cili Flakes/Paprika 1 sudu kecil Serbuk Lada Hitam 1 biji Bawang Besar, hiris 1 sudu besar Gula Perang 1 batang Lobak Merah, hiris halus 1 mangkuk Tau Meu (Taugeh Hijau) – tak ada pun tak apa Sedikit garam Bijan disangai
SILA IKUT STEP MEMASAK INI
Masukkan semua bahan kecuali lobak, enoki & tau meu.
Comments
Post a Comment